Top6

Projektek

Tervpályázat 2008

Semmelweis Egyetem (ÁOK) aulája.

A Semmelwei Egyetem új Oktatási és Kutatási Központjának aulájához padlóburkolati terv és az aula lépcsőtartó pengefalának terve.


OVIART 2010-

Jelrendszer óvodák és bölcsődék részére.

Plasztikus jelek kerámiából és a jelek grafikai változatai textilre és fóliára.

http://www.oviart.hu 

 


De-Forma Csoport 1993-2003

A csoport 1993-ben alakult. 12, korábbi szakmai gyakorlattal rendelkező keramikus állt össze, hogy a szerintünk a művészethez sorolható tárgyformálás területén alkosson. A csoport tagjai 33 és 45 év közötti életkorúak. Mindannyiunk mögött sok éves szakmai tapasztalat, esetenként több éves ipari gyakorlat áll. Ez kissé mostohán kezelt területe a művészeteknek, de a társaságunk számára nagyon fontos, és elhatározásunk szerint „csakazértis” foglalkozunk a formával. Ez az elhatározás részben rávilágít névválasztásunk is. Másrészt tükrözi azt a felismerést és felelősséget, hogy a 20.század végén, amikor a gépek és általuk ontott szériatermékek nem képesek a személyesség bensőséges atmoszféráját megteremteni, akkor vállalni kell a kockázatát használati tárgyaink újrafogalmazásának, a szembehelyezkedést a konvencionálissal, még ha keveseknek is, még ha olykor értetlenség fogadja is e missziót, hogy kinek s mivégre jönnek létre ezek a tárgyak, mivel nem juthat el az emberek széles rétegéhez, hiszen az iparral konkurálni lehetetlen vállalkozás volna. Mégis az ilyen szellemben született tárgyak készítéséről és bemutatásáról, hitünk szerint nem szabad lemondani. A csoport tagjai számára a szellemi és technikai igényesség mindenkor a legfontosabb. A funkcionális tárgyak alakításánál alapvetően a tárgyak újragondolása a kiindulópont, tehát nem az iparnak a mindenáron megfelelés, az ipar szorító ereje iránti alázata, a piac és a fogyasztói igények keltette elvárás az ami formálja tárgyainkat, hanem sokkal inkább az a felismerés , hogy tárgyi környezetünk minősége döntően befolyásolja közérzetünket, s viszonyunkat a világhoz, s képes hozzájárulni egy harmonikusabb emberibb élethez. Az anyag amivel dolgozunk a porcelán, ami felhasználójától tulajdonságainak tiszteletbetartását, fegyelmet és minőséget követel.

A csoport tagjai prototípusokat készítenek, melyek típusuknál fogva nem alkalmasak az ipari termelésre. Egyedi darabokat készítünk melyek legfeljebb kisszériás számozott példányszámú sorozatok előállításához alkalmasak.

Babos Pálma 1993, Budaörs

A De-Forma Csoport tagjai (abc sorrend szerint):
Babos Pálma
Benedek Olga
Bedécs Mónika
Dobány Sándor
Hajdú Zsófia
Kádasi Éva
Turcsányi Judit
Vida Judit

De-Forma Csoport

joomla template
template joomla